BREAKING

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ




Η Αλληλεγγύη Πειραιά  ιδρύθηκε   με σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση των βασικών  αναγκών  επιβίωσης  των άνεργων, άπορων, άστεγων, συμπολιτών μας, θυμάτων της ανθρωπιστικής  κρίσης  που μας  έχει  επιβληθεί Απώτερος στόχος της  Αλληλεγγύης  Πειραιά  είναι  η  αυτοκατάργησή  της, όταν θα έχει  συρρικνωθεί η ανεργία, θα έχει  ανασυσταθεί ο διαλυμένος κοινωνικός ιστός, θα λειτουργεί το κράτος πρόνοιας , η δημόσια υγεία, η  δημόσια  παιδεία κλπ.
Στην Αλληλεγγύη  Πειραιά  πιστεύουμε  ότι  ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι  να το  κάνεις.  Επίσης  ότι  αυτό που διαφοροποιεί  τη  δική  μας αλληλέγγυα  δράση από τη δράση  των  φιλανθρωπικών  οργανώσεων  είναι  η  ενεργητική συμμετοχή όλων  (εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας κλπ.)  σε όλες τις δραστηριότητές μας
Συνοπτικά, μέχρι σήμερα η  Αλληλεγγύη  Πειραιά  έχει καταφέρει τα εξής:

Ι. ΤΡΟΦΗ
·         Διανέμουμε σε τακτική βάση τρόφιμα σε 80 οικογένειες και άστεγους με  προοπτική αύξησής τους. Επίσης  και  σε ένα Ειδικό Σχολείο του Πειραιά που διαθέτει μαγειρεία.
·         Διοργανώνουμε ανοιχτή Κοινωνική Κουζίνα με μέσο όρο 120 μερίδες, στην πλατεία 34ου Συντάγματος (Πλατεία Αλληλεγγύης για εμάς)  μπροστά στην αποθήκη μας (Ευριπίδου 49), ανελλιπώς κάθε Πέμπτη και Σάββατο με άμεση προοπτική  να προστεθεί και η Τρίτη . Σύντομα θα ξεκινήσουμε Κοινωνική Κουζίνα και στις  γειτονιές του Πειραιά, με πρώτα τα Καμίνια.
·         Διοργανώνουμε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα συλλογή- και αυθημερόν διανομή- λαχανικών και φρούτων από τις λαϊκές του Πειραιά και την  Κεντρική Λαχαναγορά.
·         Διοργανώνουμε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα συλλογή τροφίμων έξω από σούπερ μάρκετ  από προσφορές  συμπολιτών μας  μετά από ενημέρωσή  τους  για τις δράσεις μας.
·         Άλλες πηγές τροφίμων είναι :Ευαισθητοποιημένοι επαγγελματίες  του τομέα, άλλες δομές αλληλεγγύης,  συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ.
ΙΙ.  ΕΝΔΥΣΗ
Διανέμουμε  ρούχα, παπούτσια - αλλά και παιχνίδια, βιβλία κλπ. - σε συμπολίτες μας, σε άλλες δομές και φορείς  όπως το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, σε φυλακές, κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων κλπ., τα οποία συλλέγουμε από προσφορές συμπολιτών μας, από βιοτεχνίες/ καταστήματα και από άλλες δομές αλληλεγγύης.
ΙΙΙ. ΥΓΕΙΑ
·         Συνεργαζόμαστε με το  Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά  για το οποίο συγκεντρώνουμε φάρματα και ιατρικό υλικό από φαρμακεία και από συμπολίτες μας.
[ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος. Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός-18120    Δευτ.- Παρ.  9:30πμ.-20:30μμ,            mail: gramateia2013@gmail.com , ιστός: http://a-iatreio.blogspot.gr]

·         Σε συνεργασία με το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά θα λειτουργήσει σύντομα η Τράπεζα Αίματος της Αλληλεγγύης Πειραιά.

ΙV. ΠΑΙΔΕΙΑ
Δημιουργήσαμε  τμήματα δωρεάν διδασκαλίας ξένων γλωσσών -Αγγλικά, Γαλλικά - για παιδιά. Τα μαθήματα  γίνονται στα γραφεία μας, Δραγάτση 2-4, από αλληλέγγυους δασκάλους και δασκάλες.  Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά .
V. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λειτουργούμε θεατρική ομάδα για τα μέλη και τους φίλους της Αλληλεγγύης.
Οργανώσαμε ήδη μια θεατρική παράσταση και μια έκθεση φωτογραφίας.
Στόχος μας είναι η διασφάλιση πρόσβασης στις τέχνες για όλους.

VI. ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Αλληλέγγυοι δικηγόροι μας  προσφέρουν δωρεάν νομικές συμβουλές για θέματα τραπεζικών δανείων, εξώσεων, χαρατσιών, συντάξεων, αδειών παραμονής μεταναστών κλπ.
VIΙ.  ΑΝΕΡΓΟΙ
Επειδή η ανεργία είναι η  αιτία σχεδόν όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε (τροφή κλπ), έχουμε δώσει ιδιαίτερη φροντίδα στην υποστήριξη των ανέργων και την εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες για την αναζήτηση εργασίας (σύνταξη βιογραφικού κλπ.). Οι  αλληλέγγυες  κοινωνικοί  λειτουργοί μας,  και με προσωπικές συνεντεύξεις σε  80 και πλέον ανέργους προσπαθούν να εντοπίσουν και να τους υποδείξουν δυνατότητες που έχουν να απασχοληθούν σε άλλα από τα δικά τους επαγγέλματα. Στόχος μας είναι η κινητοποίηση και η επανένταξη των ανέργων στην κοινωνική ζωή και στην αγορά εργασίας.
VIII. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Έμπρακτη και  δυναμική είναι η παρουσία μας και στο επίπεδο των κοινωνικών κινημάτων
Κίνημα ενάντια τους πλειστηριασμούς
Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών
Ανοιχτή πρωτοβουλία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Τα οικονομικά μας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, με βάση την αρχή της πλήρους διαφάνειας στην οποία είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι.
Χρηματοδοτικές πηγές μας είναι οι τακτικές συνδρομές , οι προσφορές από συμπολίτες μας και από άλλες δομές αλληλεγγύης, τα  έσοδα από εκδηλώσεις, από την πώληση ημερολογίων κ.α.
Πιστεύουμε πως δεν μπορούμε  να υποκαταστήσουμε το  κράτος, αλλά σε μια παγκόσμια κοινωνία όπου κυριαρχεί ο ατομικισμός και ο νόμος  του ισχυρότερου  και όχι  η κοινωνία και  η  ανάγκες της, ο χώρος της ευρύτερης  κοινωνικής  συνύπαρξης  έχει  ανάγκη  τα αυτόνομα Δίκτυα Αλληλεγγύης, με στόχο  να απορροφήσουν  την κοινωνική απομόνωση και τον  φόβο  που ακινητοποιεί τις  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις καθιστά ανήμπορες να αντιδράσουν  στις προκλήσεις της  καθημερινής ζωής.
Ελάτε μαζί μας  στην Αλληλεγγύη Πειραιά  για συμπόρευση πέρα και έξω από κάθε είδους ρόλους και διακρίσεις, για να μοιραστούμε σκέψεις, συναισθήματα, προβλήματα και  δράσεις μέσα από αυτοοργανωμένες αγωνιστικές ομάδες, για  μια  κοινωνία με βασική  αρχή: «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη».

Τα γραφεία μας βρίσκονται στο κέντρο του Πειραιά, Δραγάτση 2-4 & Κολοκοτρώνη, στον 1ο όροφο. Λειτουργούν 10.00πμ -2.00μμ & 5.30μμ -8.30μμ, Δευτέρα-Παρασκευή. τηλ.2112105782 – 6972550051  http://solidaritypiraias.blogspot.gr www.facebook.com/solidarity.piraias
Το  στέκι  μας  βρίσκεται Ευριπίδου 49 στο ισόγειο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Σάββατο 10.00πμ-2.00μμ.  &  5.30μμ – 8.30μμ



About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT