BREAKING

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Αλληλεγγύη Πειραιά στηρίζει και σας καλεί να συμμετάσχετε,στην εισαγγελία Πειραιά στην οδό Σκουζέ στις 12:30 ,ενάντια στις διώξεις των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου

"Τα παιδιά αγωνίστηκαν με κινητοποιήσεις για το σχολειό τους, για τα αυτονόητα στη λειτουργία ενός σχολείου, την καθαρότητα, τα αναλώσιμα κλπ. Αλλά φαίνεται πως το νέο σχολείο που θέλει η ΕΕ, θέλει τον εισαγγελέα του. Όπως θέλει και τους γονείς να βάζουν το χέρι στη τσέπη για τα λειτουργικά του σχολείου, ή άλλοι ιδιώτες "φιλάνθρωποι". 

Τα κάλεσαν τα παιδιά, μετά το γνωστό έγγραφο στη ΓΑΔΑ, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκεί τους έδωσαν το ερωτηματολόγιο, το οποίο ζητά πολλά, όπως ποια άλλα παιδιά ήταν στις καταλήψεις, ποιοι καθηγητές. Αυτό το ερωτηματολόγιο δεν είναι άσχετο με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θέλουν να περάσουν. Εμείς είμαστε πλάι στα παιδιά. Πρέπει να δυναμώσει η αντίσταση, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική"
Σημειώνεται πως το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων  Κερατσινίου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία  Πειραιά τη Δευτέρα 17/2 ώρα 12:30 μ.μ. με αίτημα να σταματήσει τώρα η δίωξη μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου. Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου το Δ.Σ. κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 12:00-14:00.
"Οι διώξεις των μαθητών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του αυταρχισμού, της ποινικοποίησης των αγώνων και της  τρομοκράτησης της νεολαίας και των εργαζομένων που αντιστέκονται στην εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα.
Είναι αυτονόητη η ανάγκη να συμπαρασταθούμε στους διωκόμενους μαθητές μας και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να αγωνίζονται. Είναι αυτονόητο ότι απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών, την παύση των διώξεων", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.
Υπενθυμίζεται πως μαθητές από το 2ο Λύκειο Κερατσινίου κλήθηκαν να καταθέσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για τη μία εβδομάδα που έκαναν κατάληψη τον Οκτώβριο στο πλαίσιο "έρευνας" τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Παράλληλα, αστυνομικοί του ΑΤ Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκαν νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής στο πλαίσιο «επαφών με αρμόδιους σχολικούς φορείς» προκειμένου να γίνει «καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων». Ερωτηματικά δημιουργεί το εν λόγω έγγραφο, βάσει του οποίου ζητούνται στοιχεία από τα σχολεία που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας αστυνομικών τμημάτων, για να καταγράψει τα προβλήματά τους. Την καταγγελία έκανε Σύλλογος εκπαιδευτικών "Ο Περικλής"στην Αγία Παρασκευή, που έκανε λόγο για "σπουδαστικό της ασφάλειας" και τρομοκράτηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Ντίνα Μπατζιά 
πηγη

About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT