BREAKING

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η Αλληλεγγύη Πειραιά εκφράζει: την αλληλεγγύη στον αγώνα καθαριστριών των εφοριών του υπουργείου Οικονομικών.



Η Αλληλεγγύη Πειραιά εκφράζει: την αλληλεγγύη στον αγώνα καθαριστριών των εφοριών του υπουργείου Οικονομικών. Είναι αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Στόχος και βασική επιδίωξη είναι να εκχωρήσουν  τις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, Υγείας και Πρόνοιας στο μεγάλο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους Αυτό θέλουν να κάνουν και με την καθαριότητα των σχολειών και κάθε δημόσιου κτηρίου και των δήμων γενικότερα, για να συνεχίσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να  αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
 Κερδοφορία που θα είναι στην πλάτη των εργαζομένων που θα αμείβονται με μισθούς εξαθλίωσης σε καθεστώς πείνας και τρομοκρατίας στις πολυεθνικές εταιρίες καθαριότητας και όλα αυτά σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που θα καλούνται κάθε φορά να πληρώνουν για τις παραπάνω υπηρεσίες.


Μια χούφτα γυναίκες κατάφεραν να γίνουν γροθιά ενάντια στην αλαζονεία του κράτους και σύμβολο αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους. Στους καιρούς της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και των αυταπατών, οι καθαρίστριες δεν υπερασπίζονται μόνο τις 595 θέσεις εργασίας που βίαια θέλουν να αρπάξουν η κυβέρνηση και τα ξένα και ντόπια αφεντικά. Υπερασπίζονται συνολικά τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Δίνουν μαθήματα συλλογικότητας και αισιοδοξίας, εδραιώνουν την πίστη όλων μας στη δύναμη του αγώνα.Αν αυτές οι γυναίκες κατάφεραν να γίνουν τέτοιο αγκάθι στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη στο σύνολό της. Δύναμη που το σύστημα φροντίζει διαρκώς να απαξιώνει, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ώρα η διακλαδική, ταξική αλληλεγγύη μας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες να εκδηλωθεί όσο γίνεται πιο οργανωμένα και πεισματικά, με πρόσωπο και μορφή, σε αντιστοιχία με τον αγώνα που δίνουν οι ίδιες τόσο καιρό, ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Σας καλούμε να στηρίξετε οικονομικά τον αγώνα τους μέσω του τραπεζικού λογαριασμού:

ALPHA BANK
Δικαιούχος: LEFT MEDIA

177 0023 2000 3137

IBAN: GR 130 140 1770 1770 0232 0003 137

About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT