BREAKING

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τους Πρόσφυγες

Η Αλληλεγγύη Πειραιά συμμετέχει ενεργά  στο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες  και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Ο Πειραιάς βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο του προσφυγικού προβλήματος - καθώς σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες από τα παραμεθόρια νησιά καταλήγουν στο λιμάνι του Πειραιά -, όσο και του προβλήματος με τους νεοναζί, των οποίων η εγκληματική δράση επικεντρώνεται στην περιοχή μας: Πειραιάς-Νίκαια-Κερατσίνι-Πέραμα. 

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τους Πρόσφυγες - 12 Σεπτεμβρίου, η  Αλληλεγγύη Πειραιά καλεί τα μέλη και τους φίλους της, καθώς και ολόκληρο τον πειραϊκό λαό, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις εξής δράσεις:

1.Την Παρασκευή 11/9 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή (πίσω από το σκάκι) θα συγκεντρώνουμε  είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία θα προωθήσουμε στα νησιά όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη (ακολουθεί κατάλογος με τα είδη που χρειάζονται περισσότερο). Παράλληλα θα διανέμουμε ενημερωτικό υλικό για το δράμα των προσφύγων και θα ξεκινήσουμε καμπάνια με συλλογή υπογραφών κλπ. για να συγκροτηθεί και στον Πειραιά μια μόνιμη Επιτροπή Υποδοχής και Υποστήριξης των Προσφύγων, που είναι ώριμο αίτημα πολιτών και συλλογικοτήτων που θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν.

2.Την ίδια μέρα, Παρασκευή 11/9 το απόγευμα στις 6, συμμετέχουμε μαζικά στο μεγάλο αντιρατσιστικό  και αντιναζιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από αντιφασιστικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά με κεντρικό σύνθημα:

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ - ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 

Ακολουθεί το κάλεσμα των διοργανωτών στο μεγάλο αυτό αντιναζιστικό συλλαλητήριο.

3.Tο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα ανεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο - σιωπηρή διαμαρτυρία που διοργανώνει η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Σύρους Πρόσφυγες". Η διαμαρτυρία αυτή γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με αίτημα να πάψει η Μεσόγειος να γίνεται ο υγρός τάφος κατατρεγμένων προσφύγων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά τους στην Ευρώπη.

Σας περιμένουμε όλες και όλους σε όλες τις εκδηλώσεις!

-- 
Αλληλεγγύη Πειραιά


ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9/15 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ!
ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ!  
Εκπρόσωποι αντιφασιστικών πρωτοβουλιών, οργανώσεων της Αριστεράς, δημοτικών κινήσεων, εργατικών σωματείων και συνδικαλιστές από το λιμάνι, συναντήθηκαν την Κυριακή 6/9/15 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για να συζητήσουν την απάντηση στην πρόκληση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής να καλέσει δήθεν «προεκλογική συγκέντρωση» στην πλατεία Κοραή αυτή την Παρασκευή 11/9 στις 7μ.μ. Το παρών έδωσε και η Ασφάλεια Πειραιά, έχοντας όπως δήλωσαν τα δύο όργανα της  «καταγγελία ότι κάτι κακό συμβαίνει εδώ». Μάλιστα, μετά τις διαμαρτυρίες μας, δήλωσαν ότι τους απέστειλε η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.
Κοινός τόπος όλων, ότι στις μέρες που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η σύναξη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ανοιχτή πρόκληση που δεν πρέπει να περάσει. Η φασιστική σύναξη στην Πλατεία Κοραή πρέπει να ματαιωθεί. Το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει βάλει στο περιθώριο και από εκεί προσπαθούν να ξεφύγουν, λανσάροντας ξανά το προφίλ του  «νόμιμου πολιτικού κόμματος».
Ο Πειραιάς είναι πόλη αντιφασιστική, είναι πόλη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που φτάνουν στο λιμάνι από τα νησιά. Την ώρα που πανευρωπαϊκά το αντιρατσιστικό κίνημα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες σε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης, ενάντια στις κυβερνήσεις του, οι ναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να επιβάλουν ξανά με την αρωγή των ΜΜΕ τη ρατσιστική τους ατζέντα, πυροδοτώντας πογκρόμ, όπως αυτό στην Κω. Είναι η άλλη πλευρά της συμπόρευσής τους με τα συμφέροντα των αφεντικών και των βρόμικων διασυνδέσεών τους με το εφοπλιστικό κεφάλαιο στον Πειραιά.
Συμφωνήθηκε το κάλεσμα αντιφασιστικής κινητοποίησης την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων, τους φοιτητές και μαθητές, όλες τις οργανώσεις της Αριστεράς και τις συλλογικότητες να δυναμώσουμε τον αγώνα, για να μην γυρίσουν ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μαχαίρωσαν μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές.
 Η επιτυχία της περνάει μέσα από την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, με το άπλωμα του καλέσματος σε σωματεία και χώρους δουλειάς της πόλης, το σύνολο της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος ευρύτερα. Το κάλεσμα αυτό θα πρέπει να φτάσει παντού, και την Παρασκευή η πλατεία Κοραή να βρίσκεται στα χέρια των αντιφασιστών.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ,  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
1.    μικρά μπουκάλια νερό 
2.    σακούλες σκουπιδιών 
3.    σαμπουάν και αφροντούς
4.    σαπούνια      
5.    οδοντόβουρτσες 
6.    οδοντόκρεμες 
7.    χαρτί υγείας  
            8.   γάλα μακράς διαρκείας που δεν θέλει ψυγείο 
            9.  μπάρες δημητριακών
           10. μπισκότα σκέτα (χωρίς σοκολάτα κλπ.)      
           12. πάνες βρεφικές
           13. αντισηπτικά μαντηλάκια  μικρές συσκευασίες
           14. παιχνίδια μικρού μεγέθους

About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT