BREAKING

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Δυο κόσμοι διαφορετικοί.. Εσύ σε ποιο κόσμο ζεις;



Δυο κόσμοι διαφορετικοί και άνισοι. ..Χθες το βράδυ, η Άννα Βίσση και η Κοντσίτα τραγούδησαν στη Μύκονο.Τα Πλοία έχουν πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση. Το ίδιο ισχύει και για τη συναυλία της Βίσση στη Μύκονο. Πρώτη θέση 450 ευρώ το άτομο, δεύτερη θέση 400, 250 για όσους κάθονται μακριά. Ούτε η Μαρία Κάλλας να τραγουδούσε! Η Βίσση είναι η αγαπημένη του εφοπλιστικού λόμπι: τη γελοία αισθητική των γελοιωδέστερων των γελοίων ανθρώπων εκφράζει. Και μετά τον Σαμαρά, Καρβέλας

Αντίθετα το βράδυ της Δευτέρας η Χάρις Αλεξίου τραγουδά στο Σύνταγμα για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.Στη συναυλία της Δευτέρας η είσοδος είναι δωρεάν. Αντί για εισιτήριο, όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και αναλώσιμα για τους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους της Γάζας στο περίπτερο που θα στήσουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο ραδιοσταθμός στο Κόκκινο και η Fair Planet.


Ο κόσμος  της κοινωνικής διαμαρτυρίας και ο κόσμος της αφασίας. Την ίδια  περίπου χρονική στιγμή, σε μια παράλληλη μαζική συνεύρεση. Και οι δύο μακριά από τον καναπέ. Ο πρώτος για να διαδηλώσει κι ο δεύτερος για να καταναλώσει. Δυο κόσμοι διαφορετικοί , άνισοι και χωριστά. Από τη μια εκείνοι που θεωρούν εύκολο το  να οργανώνεσαι , να διαμαρτύρεσαι  και που θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους, να επιλέγουν αυτοί πότε και πώς θα διαμαρτυρηθούν, να αξιολογούν πρωτοβουλίες, να μην καταπίνουν ψευδεπίγραφα διλήμματα, να δρουν ακηδεμόνευτα, με ενωμένη , την  εσωτερική τους οργή.
Από την άλλη, εκείνοι που ελαύνονται από το προσωπικό τους συμφέρον, που βολεύονται, που ανέχονται, αν και σαρκάζουν, ονειδίζουν, φωνασκούν  ανώδυνα. «Μακριά από μας και ας βουλιάξει ο κόσμος». Εγκλωβισμένοι από το χαζοκούτι, αναβαπτίστηκαν στη σχόλη της κατανάλωσης, στον πολιτισμό που ανάγει τον κόσμο σε αντικείμενα και τον άνθρωπο σε περιχαρακωμένο εγώ..
Κοινωνία αμέτοχη. Κοινωνία συμμετέχουσα.  Τις χωρίζει «τοίχος». Την ώρα που οι μεν άνοιγουν την πόρτα στη συλλογική οργή, τη συλλογική επιθυμία, οι δε εξισορροπούσαν τα μονότονα ωράρια της καθημερινότητας με υλικές απολαύσεις της στιγμής Διότι,  η ελληνική κοινωνία δεν είχε αναπτύξει   αλληλεγγύη, για να, σπάσει το κέλυφος του ατομισμού και ξεχειλίζει η ξεχασμένη ανάγκη για  ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Μια χούφτα γυναίκες κατάφεραν να γίνουν γροθιά ενάντια στην αλαζονεία του κράτους και σύμβολο αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους. Στους καιρούς της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και των αυταπατών, οι καθαρίστριες δεν υπερασπίζονται μόνο τις 595 θέσεις εργασίας που βίαια θέλουν να αρπάξουν η κυβέρνηση και τα ξένα και ντόπια αφεντικά. Υπερασπίζονται συνολικά τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Δίνουν μαθήματα συλλογικότητας και αισιοδοξίας, εδραιώνουν την πίστη όλων μας στη δύναμη του αγώνα.Αν αυτές οι γυναίκες κατάφεραν να γίνουν τέτοιο αγκάθι στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη στο σύνολό της. Δύναμη που το σύστημα φροντίζει διαρκώς να απαξιώνει, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.

Η Αλληλεγγύη Πειραιά εκφράζει  και Πιστεύει  ακράδαντα ότι είναι ώρα η διακλαδική, ταξική αλληλεγγύη μας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες να εκδηλωθεί όσο γίνεται πιο οργανωμένα και πεισματικά, με πρόσωπο και μορφή, σε αντιστοιχία με τον αγώνα που δίνουν οι ίδιες τόσο καιρό, ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Σας καλούμε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 21:00 στην πλατεία Συντάγματος μια μεγάλη συνάντηση – μια μεγάλη συναυλία με την ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ. Για να αποδείξουμε με την παρουσία μας εκεί ότι οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους.
595 καθαρίστριες
10 μήνες στο δρόμο
1 μέρα γιορτής
595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών αγωνίζονται για το αυτονόητο, υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά τους.
10 μήνες τώρα οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών μας εκπλήσσουν με τις καθημερινές δράσεις τους, μας συγκινούν με το πάθος τους, μας γεμίζουν με περηφάνια καθαρίζοντας για εμάς.
1 μέρα γιορτής:  η Αλληλεγγύη για Όλους και ο ρ/σ στο Κόκκινο 105,5 διοργανώνουν τηΔευτέρα 28 Ιουλίου στις 21:00 στην πλατεία Συντάγματος μια μεγάλη συνάντηση – μια μεγάλη συναυλία με την ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ.
Η Χάρις Αλεξίου με τους μουσικούς της θα γεμίσουν το κέντρο της πόλης με μουσικές δηλώνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στον ακούραστο αγώνα των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT