BREAKING

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χαρούλα έλα μαζί μας η Νίκη είναι δίκη μας {Ήμασταν εκεί }


γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού
Η φωνή τους Αντάρα. Ο παλμός της καρδιάς τους ακουγόταν σαν τύμπανο σε συμφωνική ορχήστρα. Δεν ήταν μόνο 595 οι καθαρίστριες που περικύκλωσαν τον Σύνταγμα χθες το βράδυ, ήταν φωνές απ όλα τα επαγγέλματα.
Ήταν παιδιά φοιτητές απολυμένοι από άλλους κλάδους, ήταν όλοι αυτοί που βράζει το αίμα τους και έχουν απηυδήσει με όλη αυτή την κατρακύλα που υφίσταται ο τόπος μας. Για τους υπόλοιπους που αναπαύονται δεν θα μιλήσω εγώ αλλά η ιστορία εύχομαι να μην μας πάρει όλους η μπάλα.
Χθες από νωρίς το Σύνταγμα άρχισε να γεμίζει κόσμο. Συνθήματα πανό. Ήταν μια «γιορτή» διαμαρτυρίας. Όχι μόνο για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών αλλά για όλους όσους βρέθηκαν στον δρόμο εν μια νυκτί αλλά και για τους απολυμένους των ιδιωτικών επαγγελμάτων -  και για τις καθαρίστριες του Mega κύριε Γεωργιάδη, το κυριότερο  για τους απολυμένους όλης της Ελλάδας.
Κοντά στον Αγώνα τους το ραδιόφωνο του κόκκινο 105,5 FM αλλά και η πιο μεγάλη εν ζωή Ελληνίδα τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου. Φόρεσε το κόκκινο γάντι και βγήκε στην σκηνή μαζί με τις  καθαρίστριες και τραγούδησε «Τίποτα δεν παει χαμένο».  Αυτό ο αντιστασιακός παλμός δάκρυσε πολλά μάτια. Τα είδα.

Αυτές οι φωνές που εδώ και 10 μήνες έχουν μαραγκιάσει από τα χτυπήματα της πολιτείας, άρχισαν να πάλλονται ξανά.
Ο παππούς μου λέει, σαν βγεις στον πόλεμο μην κοιτάξεις αν θα νικήσεις ή αν θα νικηθείς.. ΠΟΛΕΜΑ. Αυτό κάνουν και αυτές. Ο εχθρός σκληρός… δεν ξέρει από εκεχειρίες.. αλλά αυτές εκεί….επιμένουν
Η Χαρούλα Αλεξίου έμεινε περισσότερο από ενάμιση ώρα στη σκηνή. Στα μάτια της καταγραφόταν ολόκληρη η Ελλάδα. Μόνο αυτή μπορεί να κάνει θαύματα. Μόνο αυτή μπορεί να ενώσει ανθρώπους μέσα από τα τραγούδια της.
Μέσα στις εκατοντάδες συμπαραστάτες των καθαριστριών, η Νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Σαρρής (αδελφός της Χάρις Αλεξίου) και άλλοι που χάθηκαν μέσα στο Τσουρμο
avecnews.grhttp://avecnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24786/

About " "

Άφησε το σχόλιό σου
 
Copyright © 2013 Αλληλεγγύη Πειραιά
Design by FBTemplates | BTT